Creșterea activității de siguranță a populației din valea râului Prut


La 28 august 2012 a fost semnat contractul de grant privind implementarea proiectului „ Creșterea activității de siguranță a populației din valea rîului Prut”, finanțat  de Uniunea  Europeană prin Programul  Operațional Comun România -  Ucraina -  Republica Moldova 2007 – 2013, la care Consiliul raional Fălești este partener principal. Proiectul respectiv a fost depus de Administrația de Stat a Raionului Novoselitsea în parteneriat cu Consiliul raional Novoselitsea, regiunea Cernăuţi, Ucraina, Departamentul de stat pentru protecția mediului din regiunea Cernăuţi, Ucraina, Consiliul raional Făleşti, Republica Moldova, Agenția pentru Protecția Mediului Botoşani, România, Asociația Obștească „CUTEZĂTORUL”, Fălești şi Centrul Bucovinian pentru Dezvoltare şi Reconstrucție din orașul Cernăuți, Ucraina.
  La  2 octombrie în localitatea Boiani, raionul Novoselitsea, regiunea Cernăuți  Ucraina a avut loc conferința de presă, consacrată lansării oficiale a proiectului. La eveniment au participat peste 50 de reprezentanți ai partenerilor de proiect, organelor administrației şi instituțiilor publice locale, mass-media.
 Conferinţa a fost deschisă de dl Gheorghe Nichitovici , președintele Administraţiei de Stat a raionului Novoselitsea şi moderată de managerul proiectului da Svetlana Scriculeac. În cadrul evenimentului au mai luat cuvîntul şi au răspuns la întrebări domnul Diomid Şova, presedintele Consiliului raional Novoselitsea, Dana Boariu, şefa Agenţiei pentru Protecţia Mediului Botoşani, România, Victor Cimpoieş, directorul Centrului de Cooperare Transfrontalieră şi Integrare Europeană a Consiliului raional Făleşti ş.a.. 
 În cadrul proiectului respectiv Consiliul raional Făleşti are calitatea de partener principal şi beneficiază de un buget în valoare de peste 220 de mii de euro. Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni avînd ca obiectiv general îmbunătăţirea mediului ecologic în zona de graniță  prin creşterea gradului de siguranţă a populaţiei în valea rîului  Prut.
Produsul principal al proiectului va fi crearea în oraşul Fălești şi în primăriile Taxobeni, Horeşti, Pruteni, Hînceşti, Călineşti şi Chetriş a 7 centre de informare şi prevenire a situaţiilor de urgenţă privind inundaţiile din zona rîului Prut şi alte calamităţi naturale.  
  Evenimentul a continuat cu un training de două zile cu echipa transfrontalieră a proiectului privind punerea în aplicație eficientă a acțiunii  organizat de Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Suceava. 




0

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu