Inaugurarea ”Băncilor Familiei„ în or.Fălești, 15.05.2013

În cadrul proiectului moldo-elvețian ”Modernizarea sistemului de perinatologie în Republica Moldova”, Componenta ”Comunitate” s-a implementeaza mini-grantul oferit Clubului Familiei din or.Fălești „ O Familie sănătoasă – o comunitate cu viitor!”

Scopul proiectului este de a spori nivelul de cunoștințe în domeniul sănătății mamei și a copilului la 60 de tinere, cu vîrsta cuprinsă între 16-19 ani, din liceele or. Fălești.

 Activitățile care au fost desfășurate

 Au fost instruite 60 tinere din cele 3 licee ale or. Fălești, cu vîrsta cuprinsă între 16-19 ani, la 3 ateliere de lucru;

 30 de tinere au efectuat 3 vizite la maternitate unde au aflat despre condițiile de la maternitate și procedura parcurgerii gravidei de la internare pînă la externare;

 30 de tineri au participat la flash mob cu mesajul ,, Vino la medic pînă la 12 săptămîni pentru a promova mesajele cheie a proiectului în domeniul sănătății mamei și copilului;

 Tinerele talente din oraș, Maria Nastas, Osoianu Alexandru, Butnaru Valentina, Anastasia Casian au participat la spectacolul muzical dedicat Zilei Mondiale a Familiei avînd o prestație bună, au încîntat publicul.

 Ca finalitate a proiectului au fost procurate și instalate 2 bănci avînd forma de fluture în parc, pe aleea muncii din or. Fălești, în parteneriat cu administrația publică locală de nivelul I și II.

 Inaugurarea băncilor familiei a avut loc la data de 15.05.2013, tinerii implicați în proiect au tăiat panglica, la eveniment au fost prezenți președintele raionului dl Valeriu Muduc, primarul orașului dl Zalevschi Victor, care au venit cu un mesaj de mulțumire către finanțatori, parteneri fiind dispuși pentru o colaborare pe viitor.


0

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu