Consiliul raional Făleşti a efectuat totalurile implementării proiectului privind managementul deșeurilor la Târgu Frumos, România



În perioada 10-11 ianuarie curent în incinta primăriei Târgu Frumos a avut loc ședința a doua a echipei transfrontaliere pentru implementarea proiectului “Îmbunătăţirea transfrontalieră a gestionării deșeurilor municipale solide în Republica Moldova, România si Ucraina”, finanţat de Uniunea Europenă prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

     La eveniment au participat managerul de proiect Victor Cimpoieş, primarul oraşului Târgu Frumos Ionel Vatamanu, responsabilul de proiect din partea Consiliului Judeţean Iasi Silvia Vasile, primarul oraşului Novoselitsea Maria Nicorici, regiunea Cernăuţi, Ucraina, coordonatorii de proiect ai tuturor celor 6 parteneri participanţi la proiect.
În prima zi a şedinţei a avut loc o discuţie utilă între delegaţiile din Republica Moldova, România şi Ucraina privind mersul realizării proiectului, evalurea progresului obţinut în perioada de 8 luni. Au fost prezentaţi participanţii la eveniment, concretizată agenda pentru ziua a doua, abordate unele aspecte privind coordonarea şi comunicarea partenerilor de proiect. 
Ziua a doua a început cu cuvinte de salut a managerului de proiect, directorului Centrului de Cooperare Transfrontalieră şi Integrare Europeană al Consiliului raional Făleşti Victor Cimpoieş şi primarului oraşului Târgu Frumos Ionel Vatamanu. Raportul „Cu privire la mersul implementării proiectului „Îmbunătăţirea transfrontalieră a deşeurilor municipale solide din Republica Moldova, România şi Ucraina” în perioada 11 mai  2012 - 11 ianuarie 2013” a fost prezentat de managerul de proiect Victor Cimpoieş care a efectuat o trecere în revistă a realizărilor obţinute, problemelor existente si unele soluţii de îmbunătăţire a coordonării activităţii şi comunicării cu partenerii de proiect.
Cu intervenţii şi prezentări privind progresul realizării proiectului de către parteneri au venit doamna Silvia Vasile, responsabil proiect Consiliul Judeţean Iasi, Maria Nicorici, primarul or. Novoselitsea, Ion Rotaru, expert tehnic la pr. Or. Târgu Frumos, Oana Bulancea, coordonatorul proiectului la partenerul 3, primăria or. Tîrgu Frumos, Natalia Suruceanu, Centrul Regional de Mediu din Moldova şi Ion Besarab, coordonator de proiect, expert tehnic al AO “CUTEZATORUL”.
În partea a doua a şedinţei s-a analizat şi s-a pus în discuţie raportul de progres pe primele 4 luni şi cerinţele privind elaborarea si prezentarea raportului de progres privind realizarea acțiunilor în perioada ultimilor 4 luni. Tot în cadrul şedinţei a avut loc schimbul de experienţă şi materiale informative privind asigurarea vizibilităţii şi promovării proiectului în conformitate cu manualul de vizibilitate a Comisiei Uniunii Europene. A fost realizată minuta întîlnirii, semnate procesul verbal şi actele de predare/primire a pliantelor informative editate în cadrul proiectului.
Concomitent a fost realizată şi o conferinţă de presă la tema proiectului cu implicarea reprezentanţilor mass-media din Moldova şi România. La ea au participat ziariști de la ziarele “Bună ziua Iaşi”,  “Orizont”, “Ziarul de Paşcani”, “BIT TV” Paşcani, judeţul Iaşi România, Agromediainform şi “Vocea Fermierului”, Republica Moldova.




0

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu