CONCURS PENTRU JURNALIŞTII DIN MASS-MEDIA LOCALĂ




  Institutul de Reforme Penale, în parteneriat cu Asociaţia Profesională a Consilierilor de Probaţiune, anunță lansarea unui concurs de materiale jurnalistice pentru jurnaliștii din mass-media locală (presa scrisă și electronică, radio și TV) în domeniul promovării drepturilor persoanelor condamnate la pedepse non-privative de libertate.
La concurs vor fi acceptate materiale mass-media (scrise, audio, video) gen reportaj, interviu, investigație sau documentar ce promovează drepturile sau analizează problemele cu care se confruntă persoanele condamnate la pedepse comunitare (munca neremunerată în folosul comunității, probațiune).

Cine poate participa?
Jurnaliştii angajaţi sau cei care colaborează cu instituţiile mass-media locale.

Condiţiile concursului:
  • Materialele mass-media prezentate la concurs trebuie să cuprindă exclusiv domeniul drepturilor persoanelor (inclusiv copii) condamnate la muncă neremunerată în folosul comunității sau suspendarea condiționată a executării pedepsei (probațiune) din Republica Moldova;
  • Materialele jurnalistice trebuie să fie publicate/difuzate în mass-media locală, inclusiv presa electronică locală (cu excepția mun. Chișinău);
  • Materialele să fie publicate/difuzate în perioada 10 octombrie 2012- 15 ianuarie 2013;
  • Dosarul de participare trebuie să cuprindă nu mai mult de 5 materiale jurnalistice însoțite de dovada publicării/difuzării acestora (copia scanată, link-uri electronice, fișiere video/audio etc.);
  • Dosarul poate fi depus pînă la data de 30 ianuarie 2013 pe adresa:
Institutul de Reforme Penale,
str. Lomonosov 33,
MD-2009
sau la adresa electronică info@irp.md,
cu mențiunea „CONCURS PENTRU JURNALIŞTII DIN MASS-MEDIA LOCALĂ„


La concurs nu vor fi acceptate materialele apărute anterior datei de 10 octombrie 2012 și nici adaptări ale unor materiale mai vechi. 

Criterii de selectare:
Dosarele vor fi apreciate de un juriu compus din jurnaliști și experți în domeniul drepturilor omului în baza următoarelor criterii:
  • relevanţa materialului şi corespunderea lui cu tematica concursului;
  • impactul subiectului jurnalistic asupra problemei abordate;
  • profesionalismul realizării şi respectarea normelor deontologice;
  • documentarea şi sursele de informare;
  • promovarea toleranţei şi a nediscriminării;
  • periodicitatea abordării temei.

Toate materialele înscrise la concurs vor fi publicate pe site-ul Institutului de Reforme Penale www.irp.md și promovate pe pagina de facebook a IRP. Cele mai bune materiale vor fi premiate.
Pentru mai multe detalii precum și asistență privind modul de aplicare sau informații privind domeniul abordat contactați: 022-92-51-71, persoana de contact: Adriana Mîrza.
Concursul este desfășurat în cadrul proiectului ,,Consolidarea capacității de implementare a alternativelor la detenție în Moldova,, implementat de IRP cu suportul financiar al Open Society Institute, Human Rights and Governance Grants Program, Budapesta. Activitatea are drept scop de a promova drepturile persoanelor condamnate la pedepse comunitare astfel contribuind la îmbunătățirea modului de aplicare a pedepselor alternative la detenție la noi în țară.
   Sursă: civic.md


0

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu