Parteneriatul social în sfera muncii

   La data de 14-15 decembrie s-a desfăşurat seminarul cu tematica "Parteneriatul social în sfera muncii" în incinta Casei de creaţie. Organizatorii, Silvia Voloşciuc, preşedintele Consiliului interramural teritorial al sindicatelor din raionul Făleşti şi Consiliul Naţional al Sindicatelor din Moldova. Participanţii la acest seminar au fost membrii Consiliului Teritorial al Sindicatelor şi activiştii sindicali din raionul Făleşti din diverse domenii: sănătate, cultură, învăţămînt, paza de stat, moldtelecom etc.

   Invitatul care a deschis seminarul dl Sergiu Iurcu, şef-adjunct, al departamentului protecţie social-economică CNSM, a relatat despre realizările CNSM în domeniul protecţiei social-economice ale membrilor de sindicat şi ce cuprinde un contract colectiv de muncă.
     Invitată a fost d-na Lilia Osoianu, şef-adjunct Oficiul Teritorial Bălţi a Cancelariei de Stat care a menţionat atribuţiile Inspecţiei Muncii şi a Oficiului Teritorial a Cancelariei de Stat în promovarea parteneriatului social. D-nele Nadejda Bologan, şef Direcţie venituri CTAS, şi Svetlana Lozan, şef Direcţie calcul şi drepturi CTAS au adus la cunoştinţă noile prevederi legale de plată a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă şi despre unele aspecte în aplicare Legii de pensionare.
   Membrii CITS şi activiştii sindicali au primit de la invitaţi răspunsurile la întrebările care-i frămîntau avînd un dialog productiv.

0

0 Comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Trimiteți un comentariu