Sărbători Fericite


 
        Acum, cînd sărbătorile se apropie cu repeziciune, faleşti-info vă doreşte să aveţi parte de multe zîmbete frumoase de la oamenii din jur şi sa puteţi împărtăşi tot ce aveţi mai bun cu ei.
        Fie ca toate visele pe care le făuriţi în aceste zile magice de sărbătoare să se împlinească şi drumul străbătut pentru realizarea lor sa va aducă bucurie în inimi, iar în case, fericire şi belşug. Sufletul să va vibreze în armonie şi pace, iubirea sa vă primească în braţele-i pline de căldură şi duioşie, iar norocul să vă urmeze oriunde.Anul ce vine să vă ajute să descoperiţi minunea unei vieţi împlinite...
       Frumuseţea iernii cu albul fulgilor de nea presărate peste gîndurile noastre,"poate a da Domnul şi la noi zăpadă", cu dulcele ecoul al colindelor, cu imaginea în suflet a celor dragi, ne va petrece într-un nou an împliniţi, iubiţi, fericiţi.


       Să avem un 2012 aşa cum ni-l dorim!


0

Festivalul Tradiţiilor şi Obiceiurilor de Iarnă


Pe data de 25 decembrie s-a petrecut Festivalul Tradiţiilor şi Obiceiurilor de Iarnă, care a derulat în 3 zone Călugăr, Sărata Veche şi Glinjeni.
În cadrul lui, colectivele din raion au prezentat scenete teatralizate precum capra, calul, dar şi colinde şi urături.
De la Festival nu a lipsit Comisia de Evaluare care, luînd în consideraţie şi costumaţia necesară, a rămas plăcut surprinsă de prezentările lor. Colectivele fiind bine pregătite au reuşit să transmită emoţii pozitive în ajunul sărbătorilor de iarnă. Şi ca la orice sărbătoare nimeni nu a rămas fără cadouri simbolice şi colacul tradiţional.
Obiectivul de bază al acestui festival este promovarea şi păstrarea obiceiurilor şi tradiţiilor populare.


0

Crăciun fericit în inima copiilor defavorizaţi

La data de 24 decembrie s-a organizat o sărbătoare pentru copiii defavorizaţi. Au participat cu un program artistic centrele: „Casa Speranţei”, „Nufărul Alb”,  „Pentru Voi”, „Împreună”, „Pro Sperare”, „Vivatis”.
            Desigur că la manifestare nu au lipsit personaje ca: „Moş Crăciun”, „Crăciuniţa”, „Baba Hîrca”. Copiii au dansat în jurul bradului, au cîntat, au recitat poezii şi sau jucat cu Moş Crăciun, după care au primit cadourile mult aşteptate şi ajutoare materiale.
            Sărbătoarea dată i-a dat posibilitate acestor copii să simtă şi ei această atmosferă de crăciun cu zîmbete pe faţă, veselie, urături şi cadouri.

0

Parteneriatul social în sfera muncii

   La data de 14-15 decembrie s-a desfăşurat seminarul cu tematica "Parteneriatul social în sfera muncii" în incinta Casei de creaţie. Organizatorii, Silvia Voloşciuc, preşedintele Consiliului interramural teritorial al sindicatelor din raionul Făleşti şi Consiliul Naţional al Sindicatelor din Moldova. Participanţii la acest seminar au fost membrii Consiliului Teritorial al Sindicatelor şi activiştii sindicali din raionul Făleşti din diverse domenii: sănătate, cultură, învăţămînt, paza de stat, moldtelecom etc.

   Invitatul care a deschis seminarul dl Sergiu Iurcu, şef-adjunct, al departamentului protecţie social-economică CNSM, a relatat despre realizările CNSM în domeniul protecţiei social-economice ale membrilor de sindicat şi ce cuprinde un contract colectiv de muncă.

0

Un nou proiect ecologic în raionul Făleşti

  La începutul lunii octombrie la Consiliul raional Făleşti a venit o veste îmbucurătoare:  proiectul „Îmbunătăţirea transfrontalieră a gestionării deşeurilor în Republica Moldova- România -Ucraina”, înaintat de către Consiliul Raional Făleşti în cadrul Programului Operaţional Comun RO – UA – RM  pentru anii 2007-2013 a obţinut finanţare de la Comisia Uniunii Europene. Proiectul are o valoare de 735600 Euro şi va fi imlementat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Iaşi, primăria oraşului Târgu-Frumos, România, primăria oraşului Făleşti, Republica Moldova, primăria oraşului Noua Suliţă, regiunea Cernăuţi, Ucraina, Centrul Regional de Mediu din Moldova şi Asociaţia Obştească „CUTEZĂTORUL” din or. Făleşti.   
  În cadrul proiectului respectiv vor fi continuate activităţile începute în proiectul precedent, implementat în cadrul Programului de Bună Vecinătate România-Republica Moldova.


0

În atenţia agenţilor economici

Secţia Economie şi Atragere a Investiţiilor a Consiliului raional Făleşti, în parteneriat cu Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), organizează în perioada 20-21 decembrie a anului curent cursuri gratuite de instruire prin programul Gestionarea Eficientă a Afacerii (GEA).
Programul vizat este destinat antreprenorilor de orice vîrstă ce practică activităţi economice sub orice formă de organizare juridică, care doresc să-şi sporească abilităţile în domeniul antreprenorial pentru asigurarea eficientă a afacerii proprii.
Cursurile sunt cu caracter aplicativ şi sunt dirijate de traineri-consultanţi de înaltă calificare cu experienţă majoră.
Locul desfăşurării: incinta Primăriei Făleşti, sala de şedinţe, etajul II,
Data şi ora: 20-21 decembrie, de la ora 10:00.
Persoanele cointeresate urmează să se adreseze la nr. de tel. (0259)2-39-41, 2-29-15, Secţia Economie şi Atragerea a Investiţiilor.

0

Sesiune de orientare a aleşilor locali

La iniţiativa Cancelariei de Stat prin programul PNUD s-a organizat instruirea aleşilor locali, care a cuprins 5 sesiuni.
 

0

Aportul Femeii în dezvoltarea comunitaţii

     Vineri, 9 decembrie în incinta Consiliului raional s-a petrecut seminar cu cercul de studiu al femeilor care îşi planifică sau şi-a dezvoltat o afacere, la iniţiativa organizaţiei teritoriale AgroInform. Scopul seminarului a fost împărtăşirea informaţiei referitor la Forumul Femeilor desfăşurat în Chişinău şi oferirea propunerilor cu noi subiecte în cadrul cercului de studiu.
     S-a discutat asupra necesităţii implicării femeilor în bussines, politică, sfera socială. Acticvismul şi dorinţa lor de a schimba lucrurile spre bine va încuraja şi celelalte femei, care vor şi pot să-şi depasească complexele, să se afirme pe plan profesional, ceea ce va stimula încrederea în sine şi în ceilalţi, ca în final să obinţină susţinerea celor din jur.  Este necesar de menţionat  următorul fapt: nu trebuie susţinut bărbatul că e bărbat sau femeia că e femeie, dar pe cei care sunt competenţi şi dornici de schimbări pozitive în sfera în care îşi desfăşoară activitatea. În echipele de lucru unde există respectul şi susţinerea reciprocă între bărbaţi şi femeie acolo vor fi rezultate.



0